Setari Cookie-uri

Interviu: Totul despre dansul mirilor, in opinia profesionistilor

Dansul in doi inseamna mai mult decat niste pasi pe ritmul unei muzici. Dansul presupune ca cei doi parteneri sa fie in acord cu miscarile celuilalt, sa se inteleaga, este ca o comunicare la alt nivel. Astazi e la moda ca mirii sa urmeze lectii de dans inaintea nuntii. Ei doresc ca totul sa fie frumos, sa isi surprinda invitatii cu ceva spectaculos apeland astfel la instructori profesionisti. Grace.ro a avut placerea unui interviu cu Claudiu Luca, antrenor de dans sportiv si presedinte al Clubului Dance Vision

C.L.: Destul se frecvent, aceasta se intampla chiar si la dansatorii profestionisti sa mai uite din coregrafie...Eu ii invat miscari, pentru ca in fond orice miscare pe muzica se numeste dans si plecand de la premisa aceasta incepem sa construim coregrafii.

"Am inceput dansul ca sa pot conduce si eu undeva!"

Cine are de obicei initiativa ?

C.L.: Initiativa o are de obicei ea, care vine la sala cu premisa ca nu ar avea practic nevoie de aceste ore de dans pentru ca ea deja stie. Plecand cu aceasta senzatie, ca el trebuie instruit in principal, se dovedeste la final a fi mai bun el decat ea. Aceasta si datorita faptului ca el nu a prea dansat, stim ca baietii sunt in general mai putini inclinati spre dans. Acest lucru il ajuta pentru ca, daca dansezi si inveti miscarile gresit, acestea sunt mult mai greu de corectat fata de o miscare invatata de la inceput corect. Fetele gresesc mai mult atat din cauza ca pleaca de la premisa ca stiu, dar si pentru ca au tendinta de a conduce pana si pe ringul de dans, iar aici exista o regula care m-a atras pe mine foarte tare si anume ca in ringul de dans conduce barbatul! Din acest motiv am inceput si eu dansul, sa pot conduce si eu undeva!

Ce dansuri sunt cel mai des cerute ?

C.L.: Cel mai des este cerut clasicul vals vienez pe care il recomand, dans care nu e foarte greu, care se poate coregrafia destul de usor, se poate dansa pe orice suprafata si spatiul nu trebuie sa fie foarte mare, care are un ritm relativ clar, iar pentru incepatori este destul de indicat.

Citește și:

Cu ajutorul unui profesionist, succesul este practic garantat!

Ce alte dansuri aleg viitorii insuratei ?

C.L.: O, ei vin cu o sumedenie de idei, de la rumba pana la cha-cha-cha sau rock'n roll, orice le suna bine sau melodii cu valoare sentimentala pentru ei, insa nu intotdeauna ceea ce lor li se pare specatulos trezeste senzatii si celor din jur, din aceasta cauza exista un risc foarte mare de a da gres. O melodie care pentru ei inseamna foarte mult poate nu are un ritm deosebit, nu are priza pentru cei din jur, ori daca publicul nu este ajutat prin muzica sa intre in atmosfera, sa intre intr-o anumita stare datorita melodiei, atunci trebuie sa compensezi printr-o coregrafie foarte buna si aptitudini extraordinare care sunt imposibill de realizat in cateva saptamani. Plus ca stam cam o ora in fiecare zi, caci mai mult nici nu ar face fata fizic perechea si este nevoie ca informatia sa se sedimenteze.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.