Setari Cookie-uri

Interviu: Totul despre dansul mirilor, in opinia profesionistilor

Dansul in doi inseamna mai mult decat niste pasi pe ritmul unei muzici. Dansul presupune ca cei doi parteneri sa fie in acord cu miscarile celuilalt, sa se inteleaga, este ca o comunicare la alt nivel. Astazi e la moda ca mirii sa urmeze lectii de dans inaintea nuntii. Ei doresc ca totul sa fie frumos, sa isi surprinda invitatii cu ceva spectaculos apeland astfel la instructori profesionisti. Grace.ro a avut placerea unui interviu cu Claudiu Luca, antrenor de dans sportiv si presedinte al Clubului Dance Vision

Melodia pentru un dans de deschidere care se doreste a fi si un pic de spectacol trebuie aleasa de comun acord cu coregraful care va alege melodia dupa structura perechii, dupa aptitudinile lor, dupa ceea ce i-ar face pe ei sa arate bine, sa ii prinda, pentru ca nu orice pereche poate dansa un rock'n roll, un vals, nu imediat. Desigur, orice pereche poate dansa un vals, dar nu intr-un timp atat de scurt. Astfel, daca apeleaza de la inceput la un profesionist, sansa de reusita este mult mai mare: el va alege o melodie care, din experienta, stie ca va avea priza la public, ii va ajuta din start. Jumatate de spectacol e facut deja! Va sti sa creeze si o coregrafie care sa ii puna pe ei in valoare, iar succesul este practic garantat.

Cate sedinte sunt necesare pentru a invata un dans ?

C.L.: Intr-un dans te poti perfectiona ani de zile, pemtru nunta insa... depinde, au fost perechi unde totul a decurs foarte bine, nu a trebuit sa muncesc foarte mult, dar si perechi mai putin talentate, cu care am mucit mai mult...deci nu as putea sa nominalizez un numar de ore, in medie un numar de 10 ore particulare ar putea fi suficient pentru a dansa pe o melodie la o ocazie, evident nu suficient pentru a dansa in adevaratul sens al cuvantului.

Cat dureaza o sedinta si care e pretul ?

C.L.: O sedinta particulara dureaza o ora si este 50 RON. Nu este un pret foarte mare, asta nu inseamna ca nu suntem la un anumit nivel profesional, insa am lasat pretul asa pentru a fi mai accesibil pentru perechi, chiar si pentru cei ce au posibilitati mai reduse.

Unde se tin aceste ore de dans ? Ai un studio anume sau sunt sali inchiriate ?

C.L: Avem un studio, clubul nostru are unul pe care il foloseste cu precadere pentru astfel de studii, e situat pe Calea Mosilor, o laterala, pe Str. Oltarului nr. 11, localizata mai exact in Scoala Generala Nr 23. E o sala nu foarte mare, dar are oglinzi, parchet, cam tot ce e nevoie, conditiile optime pentru dans.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.