Setari Cookie-uri

Esti sigura ca esti pregatita pentru casatorie?

Esti impreuna cu iubitul tau de atatia ani, stii ca il iubesti si totusi cand vine marea intrebare: Vrei sa te casatoresti cu mine? ramai paralizata si nu ai un raspuns. Poate ca el nu si-a ales momentul oportun pentru a pune aceasta intrebare, dar totusi te asteptai, stiai ca va veni si acest moment, poate ca in secret visai la el... si totusi nu poti sa raspunzi. Iti suna cunoscut?

Esti impreuna cu iubitul tau de atatia ani, stii ca il iubesti si totusi cand vine marea intrebare: “Vrei sa te casatoresti cu mine?” ramai paralizata si nu ai un raspuns. Poate ca el nu si-a ales momentul oportun pentru a pune aceasta intrebare, dar totusi te asteptai, stiai ca va veni si acest moment, poate ca in secret visai la el... si totusi nu poti sa raspunzi. Iti suna cunoscut?

Multe femei asteapta cu emotie momentul in care barbatul mult iubit isi va face in sfarsit curaj si le va cere in casatorie. Unele au deja raspunsul pregatit: Da, accept! Altele au inca indoieli si nu sunt pregatite pentru a oferi acest raspuns, desi poate si ele au visat si au sperat. Dar in acel moment ceva se intampla, apare un blocaj. Ce anume determina acest blocaj?

Casatoria este una dintre deciziile cele mai importante pe care le avem de facut in viata. Si desi ne spunem ca ar trebui sa fie o decizie usoara, este firesc sa nu fie asa, daca te regasesti nu-ti fie teama, nu esti singura. Ca orice decizie cu semnificatie majora asupra destinului nostru, si aceasta este supusa analizei si indoielii: Oare el este barbatul potrivit? Ne simtim foarte bine acum, dar maine ce se va intampla? Nu cumva casatoria va schimba radical relatia noastra? Daca peste cativa ani imi voi da seama ca am facut o greseala, pentru ca de fapt nu a fost dragoste, ci doar o pasiune nebuna?

Exista cateva intrebari la care intr-adevar trebuie sa te gandesti serios inainte de a face acest pas important.

Varsta conteaza

Desi ritmul maturizarii este diferit de la persoana la persoana, fiind conditionat de diversi factori, studiile sociologice au demonstra totusi ca persoanele care se casatoresc la varste foarte mici, de cele mai multe ori nu sunt pregatite pentru a-si asuma rolurile maritale. Rata divorturilor pentru cuplurile formate din parteneri cu varste pana in 20 de ani este foarte ridicata, de peste 80%.

Nu se poate stabili o varsta exacta la care sa putem afirma fara dubii ca suntem pregatite pentru casatorie. Varstei i se adauga un complex de factori: de personalitate, educationali, sociali. Felul in care vom face fata casatoriei este influentat de nivelul propriu de maturitate, capacitatea de a fii pe propriile picioare, de a-ti castiga singur banii pentru necesitatile zilnice si de a-i organiza eficient, de educatia pe care am primit-o in general si relationat cu acest moment, de asteptari proprii si multi alti factori psiho-sociali sau individuali.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.