Setari Cookie-uri

Esti sigura ca esti pregatita pentru casatorie?

Esti impreuna cu iubitul tau de atatia ani, stii ca il iubesti si totusi cand vine marea intrebare: Vrei sa te casatoresti cu mine? ramai paralizata si nu ai un raspuns. Poate ca el nu si-a ales momentul oportun pentru a pune aceasta intrebare, dar totusi te asteptai, stiai ca va veni si acest moment, poate ca in secret visai la el... si totusi nu poti sa raspunzi. Iti suna cunoscut?

Cand procesul formarii identitatii s-a incheiat, cand poti sa afirmi cu adevarat ca te cunosti si ai raspuns la intrebarile legate de propria persoana, atunci vei putea sa fii sigura ca vei lua decizia corecta in ceea ce priveste casatoria si ca aceasta decizie se va dovedi a fi fost cu adevarat corecta si dupa 25 de ani de casnicie.

Identitatea de cuplu

Dupa ce ai gasit raspunsurile legate de propria persoan, iti va fi mult mai usor sa raspunzi la intrebarile pe care ti le pui in legatura cu partenerul tau sau cu relatia pe care o ai cu acesta.
Asa cum am specificat deja, este necesar sa obtineti identitatea personala independenta de parintii fiecaruia dintre voi, pentru ca abia apoi sa se poata dezvolta si identitatea de cuplu. Acest lucru nu inseamna ca nu puteti sa cereti sprijinul parintilor uneori, dar in general este bine sa va rezolvati singuri problemele si sa nu-i implicati pe parinti in problemele care apar in cuplul vostru. Daca reusiti sa faceti acest lucru, inseamna ca sunteti pe calea cea buna.

Rezolvarea eficienta a conflictelor este un alt aspect al identitatii de cuplu. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa comunicati eficient, sa invatati sa ascultati si mai ales sa incercati sa nu anticipati intentiile partenerului sau sa-i rastalmaciti vorbele. Daca se intampla foarte des sa intampinati astfel de obstacole, este foarte probabil sa nu fiti inca pregatiti pentru a duce relatia la un alt nivel.

Asteptarile personale reprezinta un alt aspect major de care trebuie sa se tina cont inainte de a face pregatirile pentru nunta. Trebuie sa discutati si sa fiti siguri ca asteptarile voastre coincid, un conflict la un astfel de nivel va duce cu siguranta la instrainare.

Problemele majore pe care le implica o casatorie trebuie sa fie tratate in acelasi fel. Fiti siguri ca va doriti amandoi copii, ca sunteti compatibili din punctul de vedere al stilului de viata, ca familiile si prietenii vostri sunt pe placul amandurora. Elementul cheie este reciprocitatea.

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.