Setari Cookie-uri

Esti sigura ca esti pregatita pentru casatorie?

Esti impreuna cu iubitul tau de atatia ani, stii ca il iubesti si totusi cand vine marea intrebare: Vrei sa te casatoresti cu mine? ramai paralizata si nu ai un raspuns. Poate ca el nu si-a ales momentul oportun pentru a pune aceasta intrebare, dar totusi te asteptai, stiai ca va veni si acest moment, poate ca in secret visai la el... si totusi nu poti sa raspunzi. Iti suna cunoscut?

Totusi, din punct de vedere statistic, s-a demonstrat ca o casnicie are mult mai multe sanse de supravietuire daca decizia de casatorie survine dupa ce ambii parteneri au depasit pragul adolescentei. Unele studii au relevat faptul ca cele mai stabile cupluri casatorite sunt acelea in care ambii parteneri au depasit varsta de 28 de ani, cand se afla in stadiul tanarului adult.

Alte studii au demonstrat ca rata divorturilor pentru cuplurile care se casatoresc la varste cuprinse intre 20 si 22 de ani este dubla fata de rata divorturilor in cazul cuplurilor in care partenerii au intre 24 si 25 de ani.

Cunoasterea de sine

Nicio persoana nu poate sa afirme ca este dezvoltata complet pana nu dezvolta sentimentul cunoasterii de sine si identitatea personala. In stadiul adolescentei, care se incheie la varsta de 20 de ani, apare criza de identitate, caracterizata prin intrebarea: “Cine sunt eu?”. In general fetele amana dezvoltarea identitatii pana in momentul in care intalnesc un partener stabil, care le influenteaza si determina intr-o anumita masura statutul lor.

Criza de identitate reprezinta conflictul cel mai puternic pe care individul trebuie sa il depaseasca in intreaga lui existenta. Un argument in plus pentru casatoriile intre persoane care depasesc varsta de 20 de ani, cand in mod normal se va incheia si confuzia in legatura cu Sinele. Asta nu inseamna ca anumite intrebari nu mai persista, acest aspect este puternic individualizat, formarea identitatii putandu-se prelungi si pana la 25 de ani.

Concluzia este ca nu putem sa ne alegem un partener si sa fim sigure ca am luat decizia corecta, atata timp cat nu ne cunoastem pe noi insene intr-un mod cat mai exact si detaliat. Procesul maturizarii se poate considera a fi complet in momentul in care am reusit sa ne separam emotional de parinti si sa nu mai depindem atat de puternic de parerile sau deciziile acestora. Maturizarea echivaleaza cu descoperirea unicitatii proprii si identificarea scopurilor si nevoilor personale.In general, persoanele care nu depasesc 20 de ani nu pot sa afirme ca au invatat sa fie independente pe toate planurile deoarece le lipseste experienta de viata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.