Setari Cookie-uri

Decalogul unei nunti perfecte

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata omului, tocmai de aceea ea trebuie sa fie cat mai frumoasa si sa constituie un sir de amintiri foarte placute pentru cuplul care se casatoreste, amintiri care sa le recladeasca starea de bine si romantismul ori de cate ori apar obstacole in relatia lor. Tocmai pe acest principu al amintirilor cu privire la nunta si la luna de miere exista traditia prin care, atunci cand un cuplu casatorit se tot cearta, sa aprinda lumanarile de nunta impreuna pentru a retrai momentele cand se iubeau enorm si ar fi mutat muntii impreuna. Petrecerea de nunta are punctele sale cheie care trebuie indeplinite si chiar daca aparent acestea par a fi de organizare, de fapt ele constau in acele elemente care ii fac pe miri fericiti.

4. Sa nu te lasi influentata

Atat traditiile cat si rudele apropiate reprezinta influente pentru tine si viitorul tau sot. Soacra, socrul dar si parintii considera ca au si ei un rol important in cadrul nuntii, insa este posibil sa treaca peste anumite limite, sa nu te lase sa-ti cumperi ce rochie de mireasa iti doresti (de exemplu una scurta), sa iti impuna idei cu privire la meniu sau la traditii “Faci X lucru pentru ca asa se face, asa face toata lumea, o sa rada de noi” etc. Daca tu consideri ca soacra sau mama nu are gusturi apropiate cu ale tale, atunci este bine sa le eviti sfaturile cu privire la nunta si sa cauti sa le implici cat mai putin, eventual anuntand doar dupa ce voi doi ati stabilit ceva. Ia cu tine la cumparaturi o persoana in sfaturile careia ai incredere si care te face sa te simti bine, caci si amintirile cautarii rochiei de mireasa trebuie sa fie frumoase, asadar evita cat mai mult stresul si situatiile enervante pentru tine.

Citește și:

5. Sa nu inviti la nunta oameni care nu iti plac

Totii invitatii trebuie sa faca parte din persoanele pe care care tu le iubesti sau le simpatizezi, altfel risti sa iti strice cineva buna dispozitie chiar in ziua nuntii. Cei pe care ii stii mai agresivi ori iti sunt oarecum rivali sau ii cunosti ca iubitori ai alcoolului ar trebui sa nu se numere printre invitatii tai.

6. Sa nu te lasi constransa de traditii

Fiecare nunta are momentele sale cheie stabilite prin traditie. Toti se asteapta ca ringul de dans sa fie deschis prin dansul mirilor, sa se taie torul miresei, sa se arunce buchetul etc. Insa exista cupluri carora nu le plac toate traditiile, mai ales cele locale. Un bun exemplu ar fi refuzul unor cupluri de a se respecta la nunta lor traditia cu privire la furatul miresei.

7. Sa nu omiti sa faci ceva original

Ceva inedit face speciala o nunta. In plus, poate undeva tinut la ascunzis printre dorintele tale sta ceva ce nu-i neaparat obisnuit la o nunta, dar e destul ca tu iti doresti. Poate un toast impresionant de multumire parintilor, poate un cadou mirelui, poate o surpriza de orice fel, ceva original si important pentru voi. Gandeste-te mai mult timp la acest aspect, ar fi pacat sa treaca nunta si sa-ti dai seama ca ti-ai fi dorit sa faci ceva in acele momente unice si ca sansa... a trecut.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.