Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!

Nu mai este o noutate: culorile ne influenteaza viata. Stimuland intr-un anume fel retina, aceasta trimite stimuli spre creier care asociaza interpretarea culorii respective cu alte arii cerebrale, declansand emotii. Astfel, in functie de stilul social in care am trait si ne-am invatat comportamentul, culorile ne transmit un mesaj discret in planul afectiv.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

In functie de personalitatea fiecaruia, o persoana se simte mai bine sau mai putin bine la vizualizarea (decoruri, camere) sau purtarea (haine) anumitor culori. De cate ori ati fost intr-un restaurant ati tinut cont de cum v-ati simtit acolo? Sau intr-un club, sau la o cafenea... Nu cumva culoarea camerei v-o alegeti dupa cum va determina aceasta sa va simtiti? Este evident ca si in cazul unui eveniment atat de important cum este nunta culorile, decorul mai bine zis, este deosebit de important si... influent. Sunt culori tonice care predispun la veselie si petrecere si tine invitatii trezi, sunt altele care predispun la introspectie, monotonie, relaxare pana la sommnolenta sau, de ce nu, nervozitate si depresie.

Asadar, nu cumva ar trebui sa stim cum ne influenteaza culorile atunci cand ne alegem decorul de nunta, rochia, costumul sau buchetul de flori?

Exsita doua variabile principale dupa care ar trebui sa alegeti nu doar culorile la nunta, ci si pe cele din viata de zi cu zi: cum va caracterizeaza personalitatea si cum influenteaza ele comportamentul in functie de locul unde ne aflam: dormitor, baie, birou, serviciu, petrecere etc.

Semnificatia culorilor si alegerea decorului de nunta

Rosu

Persoanele care iubesc aceasta culoare sunt pline de viata si surse de inspirtie pentru alte persoane. Uneori insa pot dori atat de mult sa atraga atentia, incat ar face orice. Pot fi pasionale, dar si impulsive si razbunatoare.

Ca decor, culoarea rosie accelereaza bataile inimii, sporeste atentia observatorului, fiind o culoare indicata pentru petrecerea de nunta, insa nu in exces, mai degraba situata in jurul ringului de dans sau la intrare. In general restaurantele folosesc culoarea rosie pentru a atrage clientii si a le stimula apetitul. Nu uitati, culoarea rosie trebuie folosita pentru a sublinia ceva, ci nu ca fond dominant. Rosul folosit sporadic intr-o incapare ii face pe oameni sa piarda notiunea timpului, de aceea este folosit de exemplu in baruri sau cazinouri.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: