Setari Cookie-uri

Cum influenteaza culorile din decorul de nunta

Nu mai este o noutate: culorile ne influenteaza viata. Stimuland intr-un anume fel retina, aceasta trimite stimuli spre creier care asociaza interpretarea culorii respective cu alte arii cerebrale, declansand emotii. Astfel, in functie de stilul social in care am trait si ne-am invatat comportamentul, culorile ne transmit un mesaj discret in planul afectiv.

Roz

Rozul este culoarea dragostei si totodata cea mai romantica si afectiva culoare. Stimuleaza creativitatea si dezinhibitia si ii face pe cei ce privesc aceasta culoare sa iubeasca lumea, sa fie mai ingaduitori, mai bine-dispusi. Rozul are rolul de a calma şi de a imbuna sentimentele. Diminueaza atatitudinea negativa si predispune spre pozitivism. Iata deci inca o culoare potrivita pentru decorul de nunta.

Portocaliu

Este o culoare potrivita spatiilor deschise ori pentru a deschide spatiile care nu sunt chiar atat de mari. Este o culoare ce confera incredere, sentiment de protectie, fiind culoarea maternitatii. Aceasta culoare combate depresiile, induce veselie, dar si caldura si senzualitate. Totodata aceasta culoare este usor relaxanta, avand chiar efect antispastic. Portocaliul creaza puternice senzatii emotive, da senzatia de apropiere, imbunatateste comunicarea, fiind o culoare sociabila, insa folosita cu masura. Este considerata a fi culoarea fericirii.

Citește și:

Galben

Galbenul induce inspiratie si optimism, fiind considerata culoarea cu cea mai mare capacitate de excitare nervoasa. Tonica, inspira incredere si putere. Stimuleaza si intretine starea de vigilenta, deci invitatii nu vor simti oboseala sau somnul. Totodata sporeste atentia, predispune la comunicare, dand senzatia de caldura si intimitate. Este indicat galbenul pal.

Verde

Este culoarea care lupta cu excelenta impotriva stresului. Relaxeaza retina, destinde corpul, dar totodata este si culoarea castigului financiar. Predispune la buna dispozitie, speranta, dar si la introspectie. Este o culoare ideala pentru decorul de nunta atunci cand este asociata cu culori tonice, precum flori roz de exemplu, sau cu rosu, portocaliu sau galben.

Albastru

Persoanele care iubesc aceasta culoare adora ordinea, devotamentul si compasiunea, dar sunt firi emotive, sensibile si nu au incredere in ceilalti. Ca decor, culoarea albastra induce pace, autoritate, incredere dar si linistire. Induce somnolenta, seriozitate, meditatie, putand conduce chiar la depresie. Este o culoare pe care, daca o doriti, trebuie sa o introduceti atent in decorul de nunta si sunt recomandate in special nuantele mai deschise sau albastrul electric.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.