Setari Cookie-uri

Cum influenteaza culorile din decorul de nunta

Nu mai este o noutate: culorile ne influenteaza viata. Stimuland intr-un anume fel retina, aceasta trimite stimuli spre creier care asociaza interpretarea culorii respective cu alte arii cerebrale, declansand emotii. Astfel, in functie de stilul social in care am trait si ne-am invatat comportamentul, culorile ne transmit un mesaj discret in planul afectiv.

Mov

Movul este culoarea indiferentei si ca sa intelegeti exact despre ce e vorba, ma refer la acel violet inchis sau care contine mai mult albastru decat rosu (violetul are fie in proportii egale, fie tinde usor spre rosu). Incita la spiritualitate dar poate duce si la violenta. Este indicat sa-l asociati cu culori precum rosu sau roz.

Violet

Are un efect stimulator, nelinistitor si descurajator, dand senzatia de gravitate. Predispune la melancolie, insa poate avea efecte contrare alaturat verdelui, rozului sau albului.

Albul

Albul semnifica noul, neatinsul, sinceritate. Confera senzatia de expansivitate, usurinta, pace. Albul potenteaza efectul celorlalte culori.

Negrul

Sugereaza sobrietate, depresie, despartire, confuzie, nehotarare, neliniste, greutate, sfarsit, avand o puternica influenta negativa. Se recomanda daca doriti sa-l folositi ca elemnt de delimitare sau contrast pentru celelalte culori.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.