Setari Cookie-uri

S.O.S. Probleme ale tenului in ziua nuntii

Unei viitoare mirease ii trebuie cateva luni de zile sa planifice si sa aduca la viata nunta de vis. Insa intregul proces incepe uneori chiar mai devreme. O femeie isi planifica ziua nuntii din copilarie inca de cand si-a pus pentru prima data fata de perna in cap lasand-o sa atarne pe spate. [] Asta facem noi femeile, visam la nunta perfecta, la locatia perfecta, la tortul perfect in patru straturi cu omuleti micuti in varf si la mireasa perfecta, as putea aduga. Asta ii explica Monica, vestitul personaj din serialul Friends (Prietenii Tai"), fratelui ei Ross inainte de nunta acestuia, dar cred ca multe dintre noi putem confirma spusele ei.

Daca bubita care ti-a aparul are si cap alb atunci poti incerca sa aplici pe zona o compresa calda (ce va reduce capul cosului) urmata de o compresa rece. Tamponeaza apoi cosul cu putin benzil peroxid (gasesti in farmacii) pentru a distruge bacteriile si aplica machiajul acoperind zona cu grija.

O alta solutie, potrivita daca ai identificat inca din seara de dinaintea nuntii un viitor cos (roseata, zona dureroasa, etc.), e pasta de dinti. Aplica pe zona respectiva putina pasta de dinti (sub forma de pasta nu gel) si las-o peste noapte. Pasta de dinti va micsora si va usca cosul.

Daca roseata persista pana dimineata, aplica o picatura de Visine (solutia pentru ochi) pe cos. Asteapta macar 10 minute inainte de a acoperi zona cu putin corector, daca mai e necesar, si de a aplica fondul de ten.

2. Ochi umflati si cearcane

E obligatoriu ca macar in ziua de dinaintea nuntii (daca nu mai devreme) sa indepartezi complet din dieta sarea, alcoolul si cafeina deoarece ele contribuie la aceste probleme ale ochilor. Somnul de frumusete de 8 ore in noaptea de dinaintea nuntii este, de asemenea, obligatoriu. Si nu uita sa bei multa apa, te va ajuta sa eviti aceasta problema.

Citește și:

Daca totusi nu ai reusit sa te odihnesti cum trebuie si te-ai trezit cu ochii umflati si cu cearcane (un necaz nu vine niciodata singur) aplica pe acestia ceva racoros cum ar fi: rondele de castraveti, de cartof, sau de mere, gel racoritor pentru ochi, sau linguri racite in congelator (lingurile se lasa putin la rece dupa care se aplica pe ochi folosind intre acestea si piele un servetel). Mai poti incerca si solutia cu pliculete de ceai verde. Fierbe repede un ceai verde, scoate pliculetele, lasa-le sa se raceasca bine (le poti pune si in frigider putin)si aplica-le pe ochi pentru 10 minute.

Oricare din solutiile de mai sus ai incerca, aplica apoi o crema speciala pentru ochi umflati si foloseste un corector la nuanta pielii pentru a ascunde cearcanele.

3. Iritatii

Avem o solutie si pentru tenul iritat de stres si oboseala si anume lapte sau musetel. Aplica pe fata cateva comprese cu lapte sau cu ceai de musetel, urmate de o compresa cu apa calduta.

Citește și:

    Pentru iritatiile de pe corp poti aplica un cub de gheata pe zona afectata iar apoi tamponeaz-o cu o lotiune pe baza de calamina (se gaseste in farmacii).

    4. Arsuri solare

    Vizionare placuta


    Kudika
    22 Septembrie 2009
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.