Setari Cookie-uri

9 lucruri pe care trebuie sa le experimentezi inainte de nunta

Nunta este un pas important in viata ce necesita maturitate, independenta (chiar daca multe lucrurui se vor face in doi), intelegerea propriei persoane si crearea unui sistem de valori propriu.


Sa fi locuit macar o luna cu viitorul sot


Atunci cand nu locuiti impreuna si nu imapartiti fiecare lucru si activitate, timp si responsabilitati, relatia poate aparea ca fiind “roz” in cadrul intalnirilor. Insa atunci cand locuiti impreuna lucrurile sunt mai clare, intelegeti mai bine cum este celalalt si cum raspunde in diverse situatii, cum sustine etc. E important ca inainte de casatorie sa locuiti o vreme impreuna, chiar daca vechea traditie spune ca femeia trebuie sa intre virgina in Biserica. Psihologii sustin ca este foarte util concubinajul inainte de nunta.

Sa fi facut dragoste cu viitorul sot

Bunica ar spune poate ca este bine sa intri virgina in Biserica, insa cu toate acestea sexul este foarte important intr-o relatie, mai ales intr-un stil de viata pe care il impune societatea actuala. Pe vremuri, conceptul divortului aproape ca nu exista, ba chiar multe familii nici nu auzisera vreodata de asa ceva. Insa in zilele noastre lucrurile nu mai prezinta simplitatea de atunci. Cerintele sunt mai mari iar oamenii nu mai stiu sa fie fericiti cu putin, femeile prezinta si ele independenta financiara, asadar responsabilitatile intr-o familie nu mai pot fi comparate cu cele din timpurile bunicilor nostri. Diferenta dintre o relatie de prietenie, relatie parinte-copil, de colegialitate sau orice alt tip de relatie si cea de dragoste dintre un barbat si o femeie o face sexualitatea. Acolo unde atractie si intelegere sexuala nu exista, atunci aceea este o relatie de orice alt tip numai de iubit-iubita nu. Este mai util sa aflati inainte de casatorie cat de bine va intelegeti in pat.

Sa ii cunosti familia

Familia lasa intotdeauna o amprenta asupra omului, la fel si copilaria. Modul in care el isi percepe membrii familiei, cum ii respecta si caracterele relatiei lui cu familia iti poate da un profil psihologic bun si te poate ajuta enorm in alegerea pe care o faci. Nu te casatoresti cu familia lui, ci cu el, dar daca el este aproape dependent de relatia cu mama lui spre exemplu si tot ce ii spune ea este tabu, probabil ca nu-i tocmai ce iti doresti. Cunoaste-i familia si incerca sa fii primita cu drag in aceasta, pentru el va fi un semn bun, la fel si pentru tine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.