Setari Cookie-uri

9 lucruri pe care trebuie sa le experimentezi inainte de nunta

Nunta este un pas important in viata ce necesita maturitate, independenta (chiar daca multe lucrurui se vor face in doi), intelegerea propriei persoane si crearea unui sistem de valori propriu.


Si reciproca...


Desigur, si familia ta ar trebui sa iti cunoasca destul de bine viitorul sot, chiar daca nu te lasi influentata, totusi au si ei o parere de spus. Desigur, contextele familiale sunt diferite de la un cuplu la altul, dar daca pentru tine familia e importanta si ai o relatie stransa cu parintii pe care vrei sa o pastrezi asa, atunci e bine ca armonia sa se pastreze si fata de viitorul tau sot.

Sa aflii daca...

Sa aflii in decursul relatiei ce precede casatoria:
- Daca ii plac copiii. Ii poti studia atractia/respingerea fata de copii de exemplu intr-un parc sau in cadrul unei intalniri cu niste prieteni casatoriti care au deja copii sau asteapta unul ori intr-o alta situatie ce implica existenta copiilor. Afla cati isi doreste, daca are preferinte sau nu. Daca veti deveni soti, e bine sa aveti aceleasi dorinte de la viata in privinta aceasta.
- Vorbiti despre trecutul vostru relational. Afla daca a inselat vreodata intr-o relatie anterioara sau daca a fost violent de exemplu, afla-i reactiile sau motivele unor despatriri din relatii mai lungi.
- Afla cum se comporta cand este nervos, chiar daca nu l-ai enervat tu ci altii. Este un test extrem de important: comportamentul in situatiile tensionate
- Iti acorda libertatea de care ai nevoie? Afla cat este de posesiv, daca iti permite relatii de amicitie sau colegialitate cu parteneri de sex opus. Poate iti pare o gluma (si ar fi bine asa), dar in multe cupluri apar “restrictiile”;
- Afla daca ii pasa de relatia voastra pana la sacrificiu. Daca renunta la o placere sau un plan pentru ca tu nu te simteai deloc bine sau daca renunta sa iasa cu prietenii de exemplu pentru ca tu te simti un pic rau. Indiferent de situatie, este dispus sa ramana cu tine?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.