Setari Cookie-uri

Iubind un barbat care nu poate iubi decat iubindu-se

Actul de "iubire" al narcisistului este un act malefic de exorcizare a sentimentelor pozitive si a capacitatii de a simti, un act emotional de depersonalizare a partenerului. A fi victima unui narcisist poate fi la fel de rau ca a fi un narcisist. Adevaratul pericol care le paste pe victimele narcisistului este acela de a deveni ca el.

Cu cat narcisistul va creste in importanta si in statut, cu atat partenerul acestuia va avea tendinta de a-si ignora propriul eu, de a nu deveni altceva decat o extensie a narcisistului, lasandu-l sa-l supuna ca personalitate. Cei doi se lasa prinsi intr-un dans macabru al supunerii – superioritatii. Partenerul narcisistului este o victima. Narcisistul este un abuzator. Victima poate manifesta un atasament deosebit fata de abuzatorul sau pe care il percepe drept singura sa salvare. Narcisistii pot fi experti in manipularea si seducerea sexului opus. Tendinta unora de a se atasa de parteneri narcisisti isi poate avea originea in copilarie cand au fost expusi comportamentului unuia sau amandurora parintilor narcisisti.

Daca iubesti sau ai iubit vreodata o asemenea persoana, las-o insa sa iasa din inima ta cand inca mai ai sange sa curga prin ea, cand inca mai ai emotii si poti simti. Si ia aminte la un sfat: sa nu iubesti pe cel care nu te iubeste! Chiar daca poate parea crud sau in contradictie cu toate principiile daruirii in iubire, este cea mai eficienta metoda de a proteja de abuzurile, jocurile sau manipularile emotionale.

Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.