Setari Cookie-uri

Nuntile de vara se pregatesc din iarna

Daca marele eveniment a avut loc si anume cererea in casatorie, ei bine sa stiti ca emotiile nu s-au orpit aici. Urmeaza organizarea nuntii si desi petrecerea dureaza doar o noapte, totusi pasii organizatorici sunt numerosi si… pretentiosi.

Daca marele eveniment a avut loc si anume cererea in casatorie, ei bine sa stiti ca emotiile nu s-au orpit aici. Urmeaza organizarea nuntii si desi petrecerea dureaza doar o noapte, totusi pasii organizatorici sunt numerosi si… pretentiosi.

wedding Organizarea nuntii se incepe de obicei cu un an, cel mai putin cu jumatate de an inainte de nunta. Pentru cele cu experienta in organizarea evenimentelor pot fi suficiente si 6 luni, insa organizarea nuntii intr-un timp mai scurt este aproape imposibila pentru ca restaurantele isi ocupa programul foarte usor, mai ales daca doriti localuri cu renume sau biserici cunoscute pentru frumusetea lor. De aceea, pentru a prinde ce local doriti si ce Biserica va place este recomandat sa incepeti pregatirile cat mai devreme.

Va propunem un ghid de organizare a nuntii, orientativ, insa de mare ajutor privind ordinea pasilor pe care trebuie sa ii parcurgeti in organizarea nuntii.

Cu 7-8 luni inainte de nunta

Iniante de orice este indicat sa va cumparati mai multe reviste despre nunti si sa va abonati pe reviste online de nunti si forum-uri, astfel incat sa va informati din mai multe surse, inclusiv straine. Aceasta informare este necesara pentru a va definitiva ideile, pentru a gasi un stil de nunta pe placul vostru, o tema care va multumeste, idei de decoratiuni, buchete, rochii si alte detalii ale nuntii. Apoi puteti alege stilul nuntii pe care il doriti. Este important acest pas pentru a sti ce fel de restaurant sa cautati, unde sa faceti nunta (spre exemplu poate preferati un castel), cati invitati doriti etc.

Dupa ce aveti in minte o idee clara despre cum ati dori sa decurga nunta voastra este cazul sa stabiliti lista de invitati. Pentru a fi mai usor si a nu supara pe nimeni se recomanda sa faceti o lista voi, apoi parintii. Stabiliti cu o culoare persoanele care trebuie obligatoriu sa le invitati, apoi pe cei mai putin apropiati, astfel incat sa puteti gestiona numarul de invitati mai usor. Lasati 10-15 locuri pentru alegerile parintilor.

Este cazul sa va gasiti nasii… de nunta, sa ii anuntati si eventual sa organizati o masa festiva pentru a celebra frumoasa uniune.

Cu 6-7 luni inainte de nunta

Este momentul sa cautati restaurantul potrivit pentru nunta visurilor voastre. Nu este recomandat sa alegeti un restaurant cu terasa pentru ca majoritatea invitatilor se vor retrage acolo. Intrebati daca va permite decoratiunile dorite, de asemenea cum se va amenaja ringul de dans, unde va sta Dj-ul precum si restul detaliilor, inclusiv meniul (poate va doriti spre exemplu un preparat surpriza si bucatarii trebuie sa stie sa il faca) si preturile. Pentru mai multe informatii despre cum puteti alege restaurantul cititi “Alegerea restaurantului pentru nunta”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.