In Bucuresti, patronii de restaurante (80%) au declarat ca cel mai mare profit in 2011 a fost adus de nunti in localurile lor, urmate de petrecerile private si cele pentru diverse organizatii– 20%. Cand vor sa-si organizeze un eveniment in restaurant, clientii ierarhizeaza diferit, in functie de regiunea tarii, prioritatile in alcatuirea meniului.

90% dintre evenimentele organizate de restaurantele romanesti sunt nunti si petreceri pentru diferite organizatii, botezurile fiind pe locul trei in topul evenimentelor pe care consumatorii romani aleg sa le organizeze in afara casei. Cele mai profitabile evenimente pentru restaurante raman nuntile in toate cele cinci zone ale tarii* unde Unilever Food Solutions, divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever, a analizat dinamica evenimentelor din portofoliul restaurantelor.

Dress code, decodat! 5 rochii de purtat la orice nuntă, pentru orice buget
100 de restaurante din cinci zone ale tarii au raspuns chestionarului Unilever Food Solutions, divizia pentru bucatari profesionisti a companiei Unilever. In topul evenimentelor organizate de restaurante se afla nuntile, petrecerile pentru diferite organizatii si botezurile, iar diferentele sunt vizibile de la o regiune a tarii la alta.

Din ce obtin restaurantele cel mai mare profit?

In Bucuresti, patronii de restaurante (80%) au declarat ca cel mai mare profit in 2011 a fost adus de nunti in localurile lor , urmate de petrecerile private si cele pentru diverse organizatii– 20%. Restaurantele din Muntenia declara tot nuntile in varful topului in ceea ce priveste profitul obtinut in 2011 -75% dintre restaurante, urmate de botezuri si petrecerile pentru diferite organizatii. La fel este si cazul restaurantelor din Ardeal, unde nuntile aduc cel mai mare profit in 80% dintre restaurante, pe cand evenimentele pentru organizatii aduc profit mai mare doar in 20% dintre localuri. nunta restaurant

Profitul obtinut din nunti detine monopol si in Mures si Cluj, celelalte evenimente nefiind semnificative pentru localurile chestionate. In vestul tarii nuntile si petrecerile pentru organizatii aduc un profit considerabil restaurantelor – in cazul a 69%, respectiv 34% dintre restaurante. Restaurantele din Molodova inregistreaza o diferenta semnificativa fata de celelalte regiuni in ceea ce priveste organizarea evenimentelor, asa incat, pe locul doi din punct de vedere al profitului, dupa nunti, botezurile aduc cel mai mare castig pentru 42% dintre restaurante.

Nunta cu o destinatie in afara tarii: 5+1 Lucruri pe care trebuie sa le stii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: