Setari Cookie-uri

Nunta - cel mai profitabil eveniment pentru restaurantele din Romania

In Bucuresti, patronii de restaurante (80%) au declarat ca cel mai mare profit in 2011 a fost adus de nunti in localurile lor, urmate de petrecerile private si cele pentru diverse organizatii– 20%. Cand vor sa-si organizeze un eveniment in restaurant, clientii ierarhizeaza diferit, in functie de regiunea tarii, prioritatile in alcatuirea meniului.

Gusturile romanilor, in schimbare

In ceea ce priveste schimbarile in gusturile romanilor si preferintele lor cand vor sa-si organizeze un eveniment, observatiile proprietarilor difera in functie de zone. Astfel ca proprietarii restaurantelor din Moldva si Bucuresti considera ca gusturile romanilor tind spre uniformizare, lucru observat mai ales din solicitarile clientilor de-a lungul anului, pentru meniurile evenimentelor. Proprietarii restaurantelor din Brasov, vestul tarii, Cluj, Mures, Prahova, Dambovita si Buzau apreciaza ca gusturile romanilor s-au diversificat – aproape 70% dintre restaurantele din aceste zone, in vreme ce restul afirma ca gusturile au ramas neschimbate si ca tind spre uniformizare.

Uniformizarea, respectiv diversificarea gusturilor romanilor pot fi observate in modul in care consumatorii isi aleg meniul pentru evenimentele pe care vor sa le organizeze in afara casei. Majoritatea clientilor din Moldova stiu ce preparate vor sa contina meniul pentru evenimentul lor, dar cer si parerea specialistilor restaurantului – in 64% dintre restaurante, in timp ce in restul restaurantelor, clientii aleg in functie de recomandarile bucatarilor. In vestul tarii, clientii vor sa li se faca o serie de oferte, din care sa o aleaga pe cea mai buna – 73% dintre restaurante. restaurant masa studiu Unilever Food Solutions

Citește și:

In Mures, Cluj si Bucuresti situatia este asemanatoare cu a restaurantelor din vestul tarii, astfel ca alegerea meniurilor pentru evenimente are loc in urma recomandarilor bucatarilor – 80% dintre restaurante. Restaurantele din Prahova, Dambovita si Buzau alcatuiesc meniurile pentru evenimente in functie de dorintele clientilor, care, in cele mai multe cazuri stiu ce vor sa aiba la masa, dar cer si o a doua parere bucatarului. Restaurantele din Brasov sunt cele mai echilibrate, asa incat ofertele de meniuri sunt facute fie de restaurante si acceptate de clienti, fie de restaurante, la cererea clientului.

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.