Setari Cookie-uri

Traditii noi de nunta

V-ati intrebat probabil, ca toti tinerii care au hotarat sa se casatoreasca, care sunt cele mai importante etape-traditii care trebuie parcurse in pregatirea si in cadrul nuntii?

Totusi cel mai frumos moment al nuntii este taierea tortului fiind prima sarcina pe care o indeplinesc impreuna cei doi tineri si primul lucru pe care-l impart intre ei. Dupa incheiere nuntii, mirele si mireasa se indreapta catre casa in care vor locui impreuna, iar la intrarea in aceasta mirele isi ia proaspata sotie si trece pragul casei cu ea in brate. Gestul, desi romantic, are la baza o superstitie care spune ca sub pragul casei sunt spirite rele de care mirele isi apara mireasa ridicand-o in brate.

In urma cu multa vreme, se obisnuia ca tinerii insuratei sa porneasca in luna de miere direct de la nunta. Dar acest lucru se poate face si la cateva zile dupa nunta, dupa ce mirii au multumit nuntasilor pentru daruri si pentru participare. Denumirea de “luna de miere” vine din trecutul indepartat cand baietii isi rapeau cu forta aleasa inimii si o tineau ascunsa vreme de o luna, timp in care incercau sa-i castige dragostea. Se presupune ca bautura cu care isi ametea iubita pentru a o impiedica sa fuga era pe baza de miere.

Traditiile si obiceiurile care fac parte dintr-o nunta pot sa fie sau nu respectate. Fiecare cuplu este liber sa aleaga cum sa fie unul din cele mai importante evenimente din viata lui. Nunta este, sau ar trebui sa fie, un eveniment unic cu o semnificatie deosebita de aceea, in ciuda oricaror obiceiuri si traditii, cel mai important este ca aceasta sa lase cele mai frumoase amintiri.

Un articol de Andrea Balint

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.