Setari Cookie-uri

Toast pentru nunta

Traditia toastului pentru nunta dateaza din vremea grecilor. Acestia au initiat acest obicei ca un mod de siguranta impotriva otravirii. Mai exact, in semn de buna credinta, gazda ridica un pahar cu vin spunand In sanatatea dumneavoastra si bea prima din pahar. Originea cuvantului toast se alfa insa in Franta. Francezii foloseau pentru acest obicei vinul, din care turnau intr-un pahar la fundul caruia se afla o feliuta de paine prajita pentru a absorbi sedimentele din vin. Paharul se dadea apoi din mana in mana pana la persoana care trebuia sa tina toastul si care trebuia sa bea vinul pana la ultima picatura dintr-o suflare.

Toast pentru socrii mici:

“Tata, Mama, i-ati oferit atatea invataminte bune si dragoste fiicei voastre incat este persoana cea mai calda si mai frumoasa dintre toti ceilalti oameni pe care i-am intalnit. Va promit sa o iubesc asa cum merita si va multumesc ca ne-ati dat acordul vostru.”

Toast pentru socrii mari:

“Un toast pentru parintii mei, pentru tot ceea ce au facut pentru mine. Intotdeauna va voi pastra in suflet si as vrea sa am o casnicie macar la fel de frumoasa ca cea pe care o traiti voi. Va multumesc pentru toata dragostea pe care mi-ati daruit-o si pentru grija ce mi-ati purtat-o.”

Ultimele cuvinte ale mirelui ar fi frumos sa fie adresate tot miresei. Aceasta se ridica si spune cateva cuvinte de multumire mirelui, dar de asemenea poate tine si ea un toast. Celor carora se va adresa sunt aceiasi ca si in cazul mirelui.

Toastul miresei pentru invitati:

“Se spune ca viata se masoara in numarul oamenilor dragi pe care ii ai in jur. Uitandu-ma in aceasta camera imi dau seama cat de norocoasa sunt. Vreau sa va multumesc tuturor ca va aflati aici in acest unic si emotionant moment si mai ales vreau sa va multumesc ca faceti parte din viata noastra. In aceasta zi suntem atat de bogati caci sunteti toti aici.”

Toastul miresei pentru mire:

“Pentru minunatul meu sot, care mi-a aratat ce este dragostea cu adevarat! El imi inveseleste fiecare zi si ma sustine in tot ceea ce fac. Ma simt fericita pentru ca ma simt iubita! Te iubesc!”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.