Setari Cookie-uri

Toast pentru nunta

Traditia toastului pentru nunta dateaza din vremea grecilor. Acestia au initiat acest obicei ca un mod de siguranta impotriva otravirii. Mai exact, in semn de buna credinta, gazda ridica un pahar cu vin spunand In sanatatea dumneavoastra si bea prima din pahar. Originea cuvantului toast se alfa insa in Franta. Francezii foloseau pentru acest obicei vinul, din care turnau intr-un pahar la fundul caruia se afla o feliuta de paine prajita pentru a absorbi sedimentele din vin. Paharul se dadea apoi din mana in mana pana la persoana care trebuia sa tina toastul si care trebuia sa bea vinul pana la ultima picatura dintr-o suflare.

Toastul mai poate fi tinut si sub forma unei frumoase povestioare, plina de intelesuri si povete. Ar trebui sa mai vorbesc aici despre cine se ridica si cine nu in timpul toastului. Daca se inchina paharul mirilor, acestia trebuie sa stea jos in timp ce toti ceilalti invitati se vor ridica. Daca se inchina pentru mire, mireasa se va ridica in timp ce mirele nu si invers. Un alt lucru bun de stiut este ca nu va bea din pahar cel caruia ii este dedicat toastul.

Ca lucrurile sa decurga perfect este bine sa anuntati din timp Dj-ul sau lautarul despre momentul cand vor fi tinute toasturile si persoanele care vor rosti discursul. Daca cineva nu vrea sa tina un toast nu il obligati si nu insistati foarte mult. Daca va stiti emotivi inecrcati sa va pregatiti un mic discurs de acasa.

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.