Setari Cookie-uri

Cum ne imbracam la cununia civila

Sunteti invitati la nunta iar ziua cu pricina se apropie cu pasi repezi? Cautati de ceva timp idei pentru tinuta la cununia civila si stiu ca nu va este usor sa luati o decizie.

Pentru cele care sunteti prea slabute exista multe variante si aveti tendintele modei de partea dumneavoastra, caci astazi “se poarta” sa fiti slabe. Insa trebuie ca imaginea dumneavostra sa aiba si forme feminine. O rochie nu este indicata, mai bine apelati la costum. Un sacou cambrat pe talie, dar cu guler generos si care sa coboare la jumatatea soldurilor unde sa fie usor incretit vi s-ar potrivi de minune. Pantalonii nu sunt chiar o solutie ideala, mai bine ati alege o fusta. Aceasta nu trebuie sa fie simpla, incercati ceva cu volanase pe poale. Lungimea fustei ar trebui sa fie pana imediat deasupra genunchilor sau chiar mai scurta putin. Daca aveti gleznele finute puteti alege sa purtati pantofi cu breteluta.

Pentru cele care aveti trunchiul mai inalt si picioarele mai scurte tot un costum este indicat, o rochie nu v-ar avantaja foarte mult. Sunt si modele de rochii cu talie inalta, cu un cordon pus mai sus pentru a simula o talie mai inalta sau plasat imediat sub bust si care vin putin largi imediat de sub cordon (ca un clopotel, in felul acesta nu sunt evidentiate soldurile care sunt putin joase). Daca alegeti sa purtati un costum, va sugeram unul cambrat pe talie si care sa nu depaseasca inceputul soldurilor (atentie, nu confundati cu un bolerou). Pantalonii sau fusta trebuie sa fie cu talie inalta. Pantalonii trbuie sa fie lungi, eventual purtati si tocuri pentru a va crea imaginiea unor picioare mai lungi cu centimetri buni. Fusta, din contra, trebuie sa fie mai scurta si cu talie inalta, astfel incat sa se vada cat mai mult din picior (lungimea ideala este pana la umatatea coapselor). Obligatoriu pantofi cu toc (nu cizmulite sau ghetute) care sa nu aiba breteluta (aceasta va anuleaza din lungimea piciorului).

Pentru cele care au bustul prea mare si acest fapt li se pare deranjant avem de asemenea sfaturi. Daca veti dori sa purtati o rochie, optati pentru acele modele care vin largi pana in talie sau chiar imediat sub aceasta unde sa fie atasat un cordon (acesta nu trebuie sa fie lat, caci altfel ricati ca efectul sa fie invers, sa va mareasca si mai mult bustul). Daca veti dori sa purtati un costum, atunci aveti grija ca sacoul sa nu aiba un guler generos, eventual sa aiba unul foarte mic. Sacoul nu trebuie sa fie foarte cambrat pe talie, eventual pensele mai adanci sa fie in spate. Lungimea acestita nu trebuie sa se opreasca la nivelul taliei, ci mai jos, fie la mijlocul soldurilor fie imediat sub acestea. Bluzita trebuie sa fie cat mai simpla in dreptul bustului, fara dantela, broderii, buzunarase, volanase etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.