Setari Cookie-uri

Taramuri sfinte si 14 Km de plaja cu nisip fin

Secretul acestui pret este faptul ca va propunem un sejur de 7 zile in Netanya. Veti avea ocazia sa fiti cazati intr-o statiune renumita pentru cei 14 km de plaja cu nisip fin, situata pe Malul Mediteranei, intre Haifa si Tel Aviv.

Mancarea Kosher

Cuvantul ebraic Kasher, pronuntat de evreii est europeni Kusher, inseamna "legal", corect. Asociat mancarii, inseamna orice fel de mancare permis de legile religioase iudaice. Desi acestea sunt complexe, se pot rezuma astfel: sunt absolut interzise porcul sau scoicile, in timp ce alte produse sunt permise cu restrictii clare: carnea si produsele lactate nu trebuie gatite impreuna sau consumate la aceasi masa. Asadar cheeseburger-ul si pizza cu cascaval si carne sunt interzise in Israel. E bine sa stiti ca aprinderea unui foc in timpul Sabbathului este deasemenea interzisa, asadar numai mancarea rece este permisa. Cu toate acestea, multe magazine vand si multe restaurante prepara mancaruri care nu sunt kosher. Legile mancarurilor kosher nu se aplica in general in zonele arabe (insa aici se aplica adesea legilele Halal, echivalentul musulman) si in zonele preponderent turistice.
Atentie, majoritatea hotelurilor sunt kosher - asadar la micul dejun gasiti mai ales produse lactate, iar la pranz nu veti gasi branza alaturi de carne si nici macar lapte pt cafea. Restaurantele care sunt deschise de Sabbath nu pot fi considerate kosher, desi poate respecta legile prepararii si servirii mancarurilor kosher. Ca sa respecte legea, restaurantele ar trebui fie sa se bazeze pe produse lactate si legume, fie pe produse din carne. Vegetarienii se vor indragostii de restaurantele din prima categorie.
O atractie speciala in Israel sunt McDonald's-urile kosher. Majoritatea restaurantelor Burger King, Burger Ranch si lanturile locale fast food sunt kosher. La fel si Pizza Hut.
Inevitabil, evreii veniti in Israel din toate colturile lumii au adus cu ei mancaruri specifice etniilor din care proveneau. Ca desert,. trebuie sa incercati Krembo - o prajitura rotunda acoperita cu crema (adesea de vanilie) si cu glazura de ciocolata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.