Tao si arta de a iubi

Tao si arta de a iubi

De mii de ani taoistii scriu carti sincere si explicite despre dragoste si sexualitate si asta pentru ca ei considera raporturile sexuale necesare pentru sanatatea fizica si mentala a barbatului si femeii.

De mii de ani taoistii scriu carti sincere si explicite despre dragoste si sexualitate si asta pentru ca ei considera raporturile sexuale necesare pentru sanatatea fizica si mentala a barbatului si femeii.

tao si arta de a iubuiM-am decis sa scriu aceasta serie de articole la sugestia cuiva care mi-a spus ca multi oameni vor sa iubeasca si sa fie iubiti, dar nu stiu cum sa faca acest lucru. Am mai atins acest subiect atunci cand am scris despre energia sexuala sau relatia de cuplu.

La fel ca in toate aspectele vietii si in arta de a iubi ne intalnim cu principiul Yin-Yang si principiul celor 5 elemente. In intelepciunea lor, taoistii antici explicau diferentele de gandire de comportament si de temperament ale barbatului si ale femeii folosind principiul Yin -Yang.

Astazi psihologi si sexologi vestiti explica diferenta dintre gandirea feminina si cea masculina, bazandu-se pe descoperirile recente din domeniul studierii functionarii creierului uman si nu numai. O multime de lucrari stiintifice vin sa confirme ceea ce taoistii au explicat inca de mii de ani intr-un limbaj simplu, concis: barbatul si femeia sunt diferiti din punct de vedere psihologic dar ei sunt complementari, adica se pot completa si sustine reciproc.

Contrar asteptarilor, taoistii arata intr-un mod foarte clar ca in arta iubirii barbatul este cel slab si nu femeia. De aceea primul pas in arta iubirii il constitue pregatirea si initierea barbatului. Folosindu-se de metafore simple, comparand barbatul cu focul si femeia cu apa, taoistii au explicat clar caracteristicile masculine si cele feminine. Focul, barbatul, yang-ul are proprietatea de a se excita usor, dar tot atat de usor bate in retragere. Apa, femeia, yin-ul are particularitatea de a se excita greu, dar tot atat de greu poate fi potolit(a).

Datorita particularitatilor sale, barbatul are tendinta de a se exterioriza, iar punctul lui slab este sexualitatea. In momentul in care invata sa-si stapaneasca puterea sexuala, el isi va intelege mai bine partenera. Pentru aceasta, el trebuie sa munceasca mult cu propria persoana, va trebui sa-si cunoasca mai intai corpul, apoi sa-l intareasca folosind diferite tehnici, sa-si imbunatateasca respiratia, sa-si ascuta simturile.

Unul din filmele care a surprins foarte bine aceasta munca a barbatului este "Bliss", tradus in romana ca "Armonie sexuala". In acest film tanarul barbat, din dragoste pentru sotia sa, incepe sa lucreze cu un sexolog ce studiase arta iubirii in taoism. El ajunge astfel sa o cunoasca mai bine pe sotia sa si sa o ajute sa treaca peste un moment greu din viata ei.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri