Setari Cookie-uri

Tao si arta de a iubi

De mii de ani taoistii scriu carti sincere si explicite despre dragoste si sexualitate si asta pentru ca ei considera raporturile sexuale necesare pentru sanatatea fizica si mentala a barbatului si femeii.

Barbatii care se initiaza in arta iubirii isi sporesc farmecul, devin mai puternici si mai longevivi, mai buni si mai intelepti. Acest lucru se intampla insa numai cand odata cu aceste practici sunt cultivate si virtutile (bunatatea, iubirea, blandetea, curajul etc). Energia sexuala amplifica emotiile si virtutile barbatului. Daca barbatul nu a lucrat mai intai pentru echilibrarea emotionala, el poate amplifica emotiile negative si viciile sale, putand devenii crud, nemilos, violent etc.

Din pacate, am vazut multi barbati (de diferite varste) care privesc relatia dintre un barbat si o femeie intr-un mod simplist si vulgar. In spatele cuvintelor obscene si al arogantei masculine ei isi ascund de fapt ignoranta si frica. Stiu acest lucru pentru ca si eu am trecut prin aceasta faza si fara sprijinul prietenei mele si fara practica taoista cred ca as fi ramas la fel. De aceea cred ca daca eu am reusit, vor reusi si altii, numai sa vrea.

Pentru femeie, arta de a iubi incepe cu echilibrarea emotionala. Punctul slab al femeilor il constituie emotivitatea. Stapanirea emotiilor este pentru femei ceea ce este pentru barbat stapanirea sexualitatii. Foarte greu gasesti o femeie echilibrata emotional. Fluctuatia emotionala ii inebuneste pe barbati care nu pot intelege de ce femeile sufera atat. Pentru femeii este bine sa aiba un partener mai experimentat care sa le ajute sa se echilibreze emotional, care sa aibe rabdare sa le asculte si incet, incet, sa le ajute sa se centreze, pentru a nu mai fi influentate de emotii.

Practicile taoiste "Surasul interior" si "Sunetele vindecatoare" le ajuta pe femei sa se echilibreze emotional, pentru a nu amplifica emotiile negative in timpul actului sexual. Daca o femeie nu este echilibrata emotional in timpul actului sexual, ea va amplifica acest haos emotional. La fel si barbatul, daca nu este echilibrat emotional, el va amplifica toate viciile si emotiile negative pe care le are in acel moment. Practica dinaintea actului sexual are rolul de a purifica si curata barbatul si femeia de emotii negative si de a amplifica emotiile pozitive.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.