Setari Cookie-uri

Povestea nuntii mele: 10 sfaturi pe care ti le ofer cu drag

Intre toate prietenele mele, eu eram cea mai Charlotte: ma visam mireasa din frageda pruncie, tanjeam dupa rochia alba de printesa si imi rasuceam in secret un inel cateodata doar pentru a vedea cum i-ar sta inelarului meu stang cu verigheta. Si vai, ce biiiine ii sedea! Asa ca iata, acum ca m-am casatorit, nu-mi mai este rusine sa recunosc ca mi-am planificat nunta veme de vreo 20 de ani, mi-am dorit-o, am visat-o si am tanjit la o noapte perfecta, fix ca in basme.

Intre toate prietenele mele, eu eram “cea mai Charlotte”: ma visam mireasa din frageda pruncie, tanjeam dupa rochia alba de printesa si imi rasuceam in secret un inel cateodata doar pentru a vedea cum i-ar sta inelarului meu stang cu verigheta. Si vai, ce biiiine ii sedea! Asa ca iata, acum ca m-am casatorit, nu-mi mai este rusine sa recunosc ca mi-am planificat nunta veme de vreo 20 de ani, mi-am dorit-o, am visat-o si am tanjit la o noapte perfecta, fix ca in basme.

Cand iti doresti atat de mult ceva si planifici si visezi, rar se intampla ca evenimentul in cauza sa se ridice la nivelul asteptarilor atat de mari. Dar astazi, in vreme ce imi frunzaresc pozele nuntii, va recunosc cu mare bucurie ca am reusit sa pun la punct o nunta superba, careia nu i-as schimba nimic, nimic, nimic.

E adevarat, fiecare vede altfel nunta perfecta: eu am visat la o petrecere eleganta, prietena mea cea mai buna si-a dorit o petrecere la care toata lumea sa se distreze, o alta si-a dorit o nunta vintage, alta a visat sa se marite in gradina parintilor si tot asa. Insa eu cred ca anumite sfaturi se aplica la toate nuntile. Si, pentru ca am in spate experienta unei nunti pe care eu o consider reusita, indraznesc sa iti ofer cu drag 10 sfaturi care sper ca iti vor fi de ajutor in planifcarea nuntii tale:

Citește și:

1. Florile trebuie sa fie perfecte

Va spun sincer: credeam ca florile de la nunta sunt complet neimportante. Mireasa trebuie sa aiba un buchet, pe mese este de ajuns sa arunci ”trei spanace” si ai rezolvat cu totul punctul “flori pentru nunta”. Nimic mai neadevarat. Florile dau nuntii alura de basm. Pot transforma o sala oarecare intr-o locatie de vis, iar aranjamentele care sunt la moda acum arata atat de bine incat par ireale (de altfel, la nunta mea, am surprins cativa invitati verificand daca florile de pe mese erau de plastic ori ba). Eu am nimerit printr-un noroc chior pe mana celei mai grozave organizatoare de nunti de pe suprafata pamantului. Carmen a pus la punct aranjamente superbe pentru mese si a venit cu tot soiul de sugestii la care eu singura nu m-as fi gandit niciodata: regret si acum ca nu am ascultat-o cand mi-a sugerat ca deasupra ringului de dans am putea amplasa orhidee curgatoare (ei, uite, as schimba ceva la nunta mea). Tot ea a facut buchetul meu si al nasei, cocardele, aranjamentele pentru cununia religioasa si alte cateva decoratiuni florale care au transformat locatia nuntii intr-o pagina de poveste.

Citește și:

Foto (c) DAVID FISCALEANU

2. Muzica adecvata mediei de varsta

Sigur, ideal ar fi sa ai o armata de artisti care sa multumeasca poftele muzicale ale fiecarui invitat. Dar daca nu cumva ai un buget nelimitat pentru nunta, atunci aceasta varianta iese din discutie.

Pentru ca media de varsta la nunta mea era ceva mai inaintata, am ales sa investesc intr-un cantaret de muzica populara a carui reprezentatie a fost completata de un DJ si un cvartet de viori. Prietena mea, cea cu nunta distractiva, a ales dimpotriva, o formatie care canta cover-uri pentru ca media de varsta la nunta sa era ceva mai mica.

Pentru orice varianta ai opta, tine cont de varsta si preferintele invitatilor. Chiar daca tu esti o rockerita convinsa, s-ar putea ca matusa de gradul al treilea sa nu stie sa dea din cap pe acordurile Rammstein.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.