Setari Cookie-uri

Povestea nuntii mele

Cere-i unei femei proaspat casatorite sa-ti povesteasca despre nunta ei si probabil ca nu-i va tacea gura vreo doua ore, dupa care se va opri in sfarsit. Dar numai ca sa bea o gura de apa, dupa care va continua mult si bine. Voi incerca sa nu cad in acea extrema dar nu promit nimic.

Cere-i unei femei proaspat casatorite sa-ti povesteasca despre nunta ei si probabil ca nu-i va tacea gura vreo doua ore, dupa care se va opri in sfarsit. Dar numai ca sa bea o gura de apa, dupa care va continua mult si bine. Voi incerca sa nu cad in acea extrema dar nu promit nimic.

Asadar...

Prima hotarare pe care am luat-o a fost ca facem nunta. A doua hotarare a fost ca va fi o nunta mica. A treia hotarare a fost ca nu vom cere (sau accepta) ajutorul nimanui, asa ca puterea noastra financiara a fost limitata. Foarte limitata. Din fericire sunt cateva servicii care se pot plati dupa nunta (cu conditia unui mic avans platit anterior), iar pe noi acest lucru ne-a ajutat foarte mult.

Apoi am facut o lista cu lucrurile care trebuie facute si aproximativ in ce ordine. In primul rand trebuia sa mergem si sa rezervam un restaurant lucru pe care noi l-am facut destul de traziu, motiv pentru care nu am reusit sa tinem nunta la data pe care ne-am fi dorit-o initial. Din fericire nici n-a fost foarte departe de acea data. Dar nu e bine sa te bazezi pe noroc asa ca cel mai bine este sa mergi si sa-ti rezervi locul la restaurantul pe care ti-l doresti cu un an, poate chiar mai mult, inainte. Pentru cei care se gandesc sa inchirieze o sala (cum este o cantina sau ceva de genul acesta), bucatar si ospatari, ar trebui sa stie ca se complica inutil. Nu numai ca vor cheltui mai mult dar vor si avea mai multa bataie de cap. Nu poti fi niciodata sigur de numarul invitatilor care te vor onora cu prezenta, indiferent cate asigurari ti-au dat ca vor veni, deci exista riscul sa ramai cu foarte multa mancare si sa nu reusesti sa-ti acoperi cheltuielile. Pe langa asta, ce te faci daca numarul de tacamuri si vesela, scaune sau chiar mese pe care ti le pun la dispozitie cei de la care inchiriezi sala, nu-ti ajung? Prea multe detalii la care sa te gandesti. Dar n-am sa aprofundez mai mult acest capitol. Insa in cazul in care varianta restaurantului este cea pentru care ati optat (bravo!) atunci trebuie sa cereti pretul pe meniu, ce contine acesta si cat costa fiecare mancare in parte. Pe langa asta, sunt restaurante care pot sa faca meniul dupa cerintele fiecaruia, astfel puteti alege ce, cat si cand va fi servit si veti sti exact pe ce dati banii. Nu uitati sa intrebati tot ce include un meniu (de exemplu: o cafea, o apa minerala, etc), si daca au suficient spatiu pentru a depozita ceea ce veti aduce voi in plus, adica bautura, prajiturile si tortul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.