O problema in organizarea nuntii o reprezinta alegera meniului de nunta. Atunci cand faceti alegerea preparatelor trebuie sa tineti cont de mai multi factori: - Gusturile voastre versus gusturile invitatilor. Pentru ca este greu sa satisfaceti gusturile tuturor se recomanda sa alegeti preparate clasice, eventual traditionale cu care totii invitatii sa fie obisnuiti. - Un preparat surpriza – puteti opta pentru o gustare surpriza dar aveti grija sa nu fie mai buna decat tortul. De exemplu o salata de fructe cu ciocolata, fantana de ciocolata etc. - Stabiliti daca alegeti meniu clasic sau bufet suedez. - Incercati sa combinati meniul cu localul. Spre exemplu nu este indicat sa alegeti un meniu sofisticat intr-un restaurant rustic. - Stabiliti orele la care vor fi servite preparatele; - Intrebati patronii localului daca va permit sa veniti cu produse proprii (de exemplu cumparate din alte surse astfel incat sa fie mai ieftin pentru dumneavoastra); - Asortati atent bautura pentru preparate. Asigurati-va ca aveti stabilit in meniu bauturile pentru fiecare fel de mancare, eventual numarul de sticle pentru fiecare masa. Ce puteti alege pentru meniul clasic, traditional: - Un aperitiv rece sau cald – in general se servesc mezeluri, branzeturi, legume, preparate din carne, icre; - Supa sau ciorba – aceasta poate fi cu carne sau fara, dar ideal este sa optati pentru preparate comune, care pot fi pe gustul tuturor. In zilele noastre tot mai multe cupluri renunta la acest fel de mancare; - Un preparat traditional (sarmalutele cu mamaliga sunt cele mai preferate); - Un preparat cu friptura (de pui sau peste de preferabil) cu garnitura de cartofi nature sau prajiti; - Friptura de peste cu garnitura (de obicei cuplurile aleg acest sortiment si renunta la supa); - Desertul: o prajitura, o inghetata, salata de fructe, insa aveti grija sa nu fie mai delicioasa decat tortul miresei; - Bautura: apa minerala si plata, sucuri (cateva genuri, cu acid si naturale), vinul alb si rosu, sampania si cafeaua, dar si bautura pentru antreu. Idei pentru meniul de nunta cu bufet suedez: - Gustari reci, saratele, mezeluri, preparate cu carne, cu ciuperci, cu legume, cu fructe, cu icre; - Bol cu friptura: de pui, de peste; - Preparate din somon; - Garnituri pentru friptura si cartofi prajiti; - Fructe; - Bauturi – in acest caz este sugestiv sfatul unui chelner care ar trebui sa fie in jurul mesei.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: