Barbatii sunt mai atrasi de sex decat femeile dar asta nu inseamna ca ar trebui sa inghitim galusca impusa cultural, crezand neaparat ca ei ‘ar fi in mod natural, programati sa insele’. Marea majoritate a barbatilor sunt fericiti fiind in mod natural, monogami arata The Good Men Project.

Foto: Shutterstock.com

Andrew Smiler este doctor in filosofie la Universitatea Forest Wake (North Carolina) iar cercetarile sale se concentreaza asupra aspectelor normative ce privesc dezvoltarea sexualitatii cum ar fi varsta, perceptia primului sarut, a primei relatii serioase sau a primului contact sexual la persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani. El este autorul unei carti aflata in curs de aparitie Challenging Casanova (Provocandu-l pe Casanova). Intr-un eseu publicat de catre The Good Men Project, Smiler argumenteaza pe baza unor studii efectuate alaturi de colegii sai, ca barbatii nu sunt poligami, asa cum ne lasa societatea sa credem.

Cercetarile cu privire la comportamentul sexual masculin confirma ceea ce stim – ca barbatii sunt mult mai predispusi la a avea aventuri extramaritale sau in afara cuplului decat femeile.

Cercetarile ne mai spun ca barbatii:

- Vor mai mult sex de la partenerele lor. - Au mai multe partenere pe parcursul vietii decat femeile. - Sunt mult mai deschisi la a face sex cu o persoana complet straina decat femeile. - Au prima experienta sexuala la o varsta mai frageda decat a femeilor.

Citeste articolul integral Barbatii nu sunt programati sa insele pe Garbo.ro.

Garbo.ro iti mai recomanda si alte articole din sectiunea Relatii:

De ce barbatii si femeile inteleg iubirea diferit?

Dragoste: 7 sfaturi pentru o relatie sanatoasa si fericita

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: