Din ce in ce mai multe femei aleg sa isi pastreze numele dupa casatorie, poate pentru ca isi doresc mai multa autoritate ori egalitate sau pentru ca pur si simplu a devenit o moda. Insa cum este mai bine nu doar pentru cuplu, ci si pentru copii, femeia sa isi pastreze numele ori sa il preia pe cel al sotului?

K3ntutza, care mereu a venit cu teme de discutii inedite: "Am observat ca de cativa ani majoritatea femeilor nu-si mai schimba numele ci prefera sa il pastreze pe cel de domnisoara iar copiii lor sa aibe ambele nume ale parintilor. Eu sunt de parere ca e foarte frumos sa iei numele sotului. Eu o sa fiu mandra sa-i port numele deoarece daca l-am ales sa-mi fie sot inseamna ca il iubesc si il accept cu bune si cu rele cum spune preotul. E minunat sa ai o familie. Cred ca tot ce imi doresc de la viata sunt o casa, un sot, doi copii si un caine. Daca reusesti sa obtii acest lucru inseamna ca ai triumfat ca femeie, ca mama si ca sotie. Parerea mea e ca toti membrii familiei trebuie sa ibe acelasi nume, voi ce aveti de gand?"

NIGHTWISH vine cu argumente: "Pana nu demult aveam si eu aceeasi dilema si mai bine de 1 an de zile ne-am tot ciorovait noi pe tema asta, pentru ca eu nu vroiam sa-mi schimb numele. In primul rand din cauza de comoditate, toate actele care trebuie schimbate, si drumuri pe la politie si statul la cozi; in al doilea rand, nu stiu sigur inca, dar am aflat ca, dupa legile din Romaia, este obligatoriu ca unul din soti sa-si schimbe numele, sau sa-ti pastrezi numele de fata, dar ca al doilea nume, dupa cel al sotului.Eu deja am un nume si doua prenume, daca mai pastrez si numele meu, alaturi de al lui, m-as plictisi pana mi-as scrie numele complet pe vreun formular si poate nici nu ar incapea... Am ajuns sa ma gandesc si ca, din moment ce vor aparea copiii, cum acestia din urma vor purta numele tatalui, ar fi niste situatii penibile pentru ei, de exemplu, la scoala, profesorii si mai pe urma colegii ar putea sa-i intrebe: "parintii tai sunt divortati?", "esti copil din flori?", cateva intrebari de genul acesta care ar putea sa-i traumatizeze... Nu castig si nici nu pierd nimic daca port numele sotului! Prin urmare voi trece pe numele lui; el nu stie asta inca, imi place sa-l tachinez spunandu-i ca va prelua el numele meu"

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: