Daca vrei ca nunta ta sa fie una cu totul speciala, trebuie programata pentru extrasezon, acela fiind… toamna! Sau iarna sau primavara. Dar pentru ca acum este toamna si pentru ca o nunta in iarna ar insemna animale polare sacrificate pentru bolero-ul alb al miresei, iar noi nu vom sustine sacrificarea animalelor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Nevoia de "asortare" cu starea meteo

Totusi, toamna aduce, odata cu paleta inedita de nuante ale caramiziului, un minunat val de racoare mult asteptata. Asadar, mireasa trebuie sa aiba o rochie pe masura temperaturilor, dar sa rimeze si cu tendintele acestui sezon.

Ce fel erau rochiile de mireasa tomnatica in alte toamne?

Poate ca ai o mamica sau o matusa care s-a maritat toamna si cu siguranta nu te-ai putut abtine sa o intrebi cum a fost rochia ei. Raspunsul a fost, cel mai probabil, unul care sa contina maneci lungi, rochie facuta la comanda de vreo prietena, dupa chipul si asemanarea ei, cu decolteul nu foarte generos, insa destul cat pentru a-i permite colierului sa straluceasca in toata splendoarea lui. Materialul nu era pretentios, insa avea un model floral discret. Acum, dupa cum stim, se pune mare accent pe pretiozitate, materiale fine, cu o cusatura cat mai “haut”, cu artificii cat mai originale.

Toamna aceasta, raman pe primul loc in top rochiile albe, urmate de cele crem. Daca vrei neaparat un strop de culoare in rochia ta, trebuie sa fie de un violet sobru, si doar un strop, nu poate fi intreaga rochie colorata.

Tonuri distinctive

Pe de alta parte, trebuie sa fii atenta la felul in care este accesorizata rochia. Sezonul acesta sunt in trend rochiile care dau impresia de transparenta si de plutire, acestea materializandu-se (la propriu) in dantela (fie ca este aplicata materialului rochiei, fie ca ea este materialul rochiei), pene si flori create din diferite tesaturi.

Perlutele si volanasele nu lipsesc, insa nici nu vor fi utilizate excesiv. Eleganta este cuvantul cheie al creatiilor pentru acest sezon, iar aceasta nu poate fi regasita in abuzul de brizbrizuri, oricine stie asta. Cat despre forma rochiei, designerii sunt foarte permisivi: pot fi rochii pe un umar, cu corset, cu spatele gol, cu maneci, pe gat sau cu spatele gol, lungi (wow!) sau scurte, mulate sau bufante ca rochiile de bal ale Cenusaresei, cu trena sau nu, scurte in fata si lungi in spate (nu, nu si invers, trebuie sa poti dansa in voie).

Iar acum, ca stii toate acestea, nu mai lipseste decat sa te hotarasti asupra combinatiei pe care ti-o doresti, sperand ca se va potrivi vremii si ca viitorul tau sot este de acord cu aceste tendinte.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: