Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti. – Victor Hugo

Fericirea este unul dintre cele mai relative lucruri abstracte existente world wide. A defini fericirea altor cupluri este, prin urmare, unul dintre cele mai nebunesti lucruri, insa o vom face oricum, presupunand ca trebuie sa existe cateva constante. Vom enumera cateva criterii, intr-o ordine oarecare, importanta lor variind, cu siguranta, de la un cititor la altul.

Sursa foto: Shutterstock.com

1. Sincronizarea: in stari si atitudini, fara sa vorbim neaparat de suprapunerea acestora. Monotonia nu poate aduce nimic bun in viata de cuplu. Uneori, este mult mai bine ca starile sa fie complementare, pentru un echilibru sentimental.

2. Impartirea piticilor – fiecare are piticii lui si trebuie sa vi-i respectati reciproc. Nu destul de riguros incat sa faceti o lista cu cine, ce si cand face, ci doar atat cat sa nu aiba niciunul dintre voi impresia ca face prea multe compromisuri pentru celalalt.

3. Contactul fizic si felul in care va priviti – sa nu lipseasca mangaierile si pupicii, adaptati, desigur, la context. Si felul in care va priviti spune foarte multe despre relatia voastra: oricine invidiaza cuplurile care se inteleg din priviri.

4. Micile surprize de peste zi – micul truc care este universal valabil: trezeste-l cu melodia preferata. Du-i cafeaua la pat. Fa-i un masaj inainte de culcare sau adu-i o briosa cand te intorci de la munca. Va aprecia fiecare gest, chiar daca nu va spune nimic despre asta.

5. Comunicarea este un alt element de baza al bunei relationari, indiferent de tipul de raport. Daca te intreaba “ce ai?”, nu ii raspunde “nimic”. Astfel nu veti putea niciodata solutiona problemele dintre voi, iar acumularea lor duce la ruptura.

6. Discretia – nu va amestecati prietenii in relatia proprie! Rezolvati orice problema, oricat de mica, pe moment, intre voi, fara a cere sfatul Ilenei sau al lui Georigica. Voi stiti ce e mai bine pentru voi insiva.

7. Glumele: pe cat posibil, evitati glumele proaste, cum ar fi cele despre complexele celuilalt. Dar mai important decat asta este prezenta umorului pur in viata de zi cu zi. Daca nu poti fi capabil sa ii zambesti celui de langa tine sau sa il faci pe el sa zambeasca sau sa rada cand ii e mai greu este unul dintre lucrurile care il indeparteaza cel mai usor. Ne place sa radem si orice pretext este bun.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: