K. Mirese: Tortul mirilor reprezinta una din surprizele petrecerii de nunta! Care este cel mai important aspect privind tortul mirilor (prezentarea, designul, gustul etc.)? Cristina Voicu: Toti invitatii isi doresc sa vada tortul mirilor, de aceea consider ca prezentarea tortului este foarte importanta. Metoda clasica de prezentare a tortului de nunta/botez este la sfarsitul evenimentului, cand majoritatea invitatilor sunt obositi sau din contra, prea veseli pentru a mai pune pret pe acest moment important. De aceea, in ultima vreme se tinde catre prezentarea tortului in momentul culminant al petrecerii, cum ar fi inaintea focului de artificii sau in timpul reprezentatiei solistului invitat, atunci cand este toata lumea prezenta, chiar daca el va fi servit mai tarziu.

Designul este foarte important, deoarece tortul mirilor exprima bucuria, fericirea cu care cei doi tineri pasesc in noua viata de cuplu! Astfel, designul este stabilit cu mult timp inaintea evenimentului, avand in vedere dorintele viitorilor miri precum si o multime de alte aspecte legate de petrecerea in sine. K. Mirese:. Care sunt principiile dupa care se aleg dimensiunile tortului de nunta? Cristina Voicu:In primul rand, dimensiunea tortului de nunta tine de numarul de invitati estimati. De regula, se calculeaza la portie de 100 gr/persoana, dar la torturile decorate in martipan se porneste de la 125 gr/persoana, intru-cat martipanul este mai greu decat frisca sau alte creme. In al doilea rand, mirii sunt cei care stabilesc dimensiunea tortului, deoarece pot avea o petrecere restransa, intima, dar sa-si doreasca un tort mare, impunator. K. Mirese: Ce ar trebui sa influenteze culoarea/culorile tortului mirilor?

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: